Oslavujem rok na Curly girl metóde

oslavujem o cgm metóde

Drahé moje kučierky oslavujem rok na curly girl metóde. Ako to prebiehalo, ako to vyzeralo a hlavne aký progres som zaznamenala?

O curly girl metóde som sa dozvedela náhodne, keď som začínala mať stavy zúfalstva zo svojich vlasov. Po hlbšom pátraní (a nakúpení produktov) moja cesta mohla začať.

Ako vyzerali moje vlasy pred, počas a po metóde?

Som kučeravovláska a za tento tím som dlho “kopala”, o cgm metóde som nemala ani páru, napriek tomu som pri starostlivosti nejako prirodzene aplikovala prvky, ktoré sú pri kučeravej metóde samozrejmosťou. Takže styling dole hlavou či “vmačkávanie” stylingových prípravkou (ktoré vtedy tvorilo len a výlučne tužidlo) neboli pre mňa také cudzie. Vlasy som takmer vôbec nežehlila ani nijako tepelne neoslabovala. Kto vie, aké by to bolo keby som v tomto čase narazila na curly girl metódu…

2015


…namiesto toho…
Čím som bola staršia, tým viac som  túžila po rovných vlasoch. Tento sen som si splnila a zotrvala v ňom viac ako 5 rokov. Keď už vlasy začali vyzerať zničene, odniesla si to dĺžka a neskôr som to chcela vyriešiť chemickým vyrovnaním. Nemyslím si, že tento krok, bol krokom šťastným. Vlasy neboli vôbec požadovane rovnaké (zbytočné poškodenie štruktúry) tak som pokračovala v každodennom žehlení (čítaj: ničení).

curls by veronica


Ak som si vlasy nechala bez žehlenia, už dávno nemali podobu kučier aké som poznala.

Pravdou však je, že ani teraz nemajú podobu akú som poznala.
Myslím, že vyzerajú lepšie. Sú krajšie definované a celkovo sa v nich lepšie cítim. Mám pocit, že im rozumiem a to sú pre mňa faktory, ktoré stoja za zmienku.

Prečo je dôležité vydržať?

…pretože prvé tri mesiace to bolo čisté skúšanie. Ktorá technika bude vyhovovať, ktoré produkty pekne sadnú…zázraky sa nedejú zo dňa na deň a pri cgm metóde ani za týždeň. Čo však na ne hovoríte teraz?


…pokračujem. Cgm nie je len vlasová technika, je to cesta o prijatí, spoznávaní a vedomí, že aj kučera je krásna a jej nositeľka môže byť na ňu patrične hrdá.


Ak nevieš ako začať, mrkni na pravidlá CGM.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.