CGM pravidlo č. 3

cgm pravidlo cislo 3

Kučeravé vlásky nečešeme.
ČO? To vážne? Vážne!

Česať ich samozrejme môžete ale ako všetko ostatné aj česanie má svoje pravidlá. Vlásky nečešeme za sucha. Tie, ktoré to už skúšali, dobre vedia, čo sa s vlasmi stane ak ich prečešte za sucha, v horšom prípade, keď máte na nich stylingové prípravky. Na hlave sa vytvorí chemlón s veľkým objemom a žiadnou definíciou.

Ako si teda správne česať kučeravé vlasy?


Česanie by malo prebiehať za mokra, po aplikácií kondicionéru (v čase, keď ho stále máte na hlave). Vtedy sa hrebeň krásne po vláskoch kĺže a neláme ich (tip: ak aj napriek tomu bojujete pri rozčesávaní, pridajte kondicionéru ešte viac)


Na samotné rozčesávanie môžete používať hrebeň, ktorý má zuby ďaleko od seba, kefu, alebo svoje vlastné prsty (ak vám to stačí).  Ja mám v zbierke niekoľko hrebeňov, ktoré pri rozčesávaní používam.

Po nanesení kondicionéru ako prvé rozčešem vlásky hrebeňom s veľkými medzerami (3). Česanie začínajte od končekov a postupne postupujte po dĺžke hore. Keď sú vlasy ako tak rozčesané, použijem kefu Denman D3 (1). Tento druh sa dá použiť ako pri rozčesávaní, tak pri stylingu (ale o tom neskôr). Vlasy sú dobre rozčesané vtedy, ked si zaboríte do nich prsty a potiahnutím ku končekom vás nič nezastaví. Potom môžete pokračovať so svojom washdayi.

Aj pri samotnom česaní sú výnimky a každá si musí nájsť tú svoju cestu.
Preto mám vo svojej zbierke ešte Denman D17 afro pick (2), ktorý sa používa ako pomôcka na česanie počas dní, mimo wash dayu, teda na „česanie“ za sucha. Jeho dlhé zúbky sa zaboria hlboko do vlasov  pomáhajú dostať vzduch ku korienkom,  správnymi pohybmi pomáha rozpletať začínajúce motanice a pridáva na objeme. Neprechádzam  ním  po dĺžkach, len podvyhujem vlasy pri korienkoch.



Cgm metóda má niekoľko pravidiel, ktoré by ste pre krásne vlnky mali dodržiavať, začnite TÝMTO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.