CGM pravidlo č. 2

pravidlo č. 2

Druhé pravidlo je kľúčové. Práve vďaka nemu sa obsah vašich produktov úplne zmení a pokiaľ sa budete riadiť podľa neho, už nikdy nebudete pozerať na obal produktu z predu ale na ingrediencie zo zadu.

Asi je najskôr potrebné povedať, že kučeravé vlasy sú veľmi smädné vlasy. Veľmi radi si potiahnu látky a výživu z produktov, ktoré na ne dáme. Preto je druhým a veľmi dôležitým pravidlom, nepoužívať prípravky, ktoré obsahujú:

  • silikóny
  • sulfáty
  • parabény
  • alkohol
  • vosk

Prečo?

Tieto látky vlasy nevyživia práve naopak, obalia vlasy tak, že iné, prospešné, látky sa do nich nedostanú. Z dlhodobého hľadiska vlasy zostávajú vysušené, krepovité a vlny či kučery sa môžu naťahovať a rovnať.

Náročné?

Ak sa Vám nechce sledovať zloženie (tak ako mne) máme našťastie super pomoc. Na stránke curlsbot jednoducho napíšte zloženie (samozrejme ideálne je skopírovať ho zo stránky výrobcu, aby ste to nemuseli ručne prepisovať) a curlsbot vám vyhodnotí či výrobok je alebo nie je “cgm approved” (teda či je schválený cgm metódou). Táto stránka je výborným pomocníkom a uľahčí vám hodiny a hodiny skúmania etikety.

Ďalšou pomockou sú špecializované kučeravé obchody (resp. e-shopy), kde kúpite len CG friendly výrobky. (Teda tie, ktoré neobsahujú hore spomínané veci ale veľmi veľa tých látok, ktoré kučeravé vlasy potrebujú.) Spoznáte značky, ktoré síce v bežnom obchode nekúpite ale o to viac si ich zamilujete, keď uvidíte, ako budú hýčkať vaše vlásky a ako sa začnú prebúdzať k životu. Na trhu je veľmi veľa značiek, ktoré sa zaujímajú o kučeravé vlasy a techniku CGM. Budete si môcť vyberať.

Navyše veľa z týchto značiek je cruelty free🐰 (teda nie je testovaná na zvieratách) či vegan a to je pre mňa osobne, pri výbere kozmetiky, viac ako podstatné.


Pozri si aj CGM pravidlo č. 1.


Páčil sa vám článok? Poteším sa, keď mi necháte odkaz v podobe komentára tu pod článkom alebo na mojom Instagrame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.